Wij zijn enorm in ontwikkeling op gebied van assetmanagement. Wil jij graag de verbindende schakel tussen strategische plannen en operationele uitvoering zijn. Ben je bent vaardig in het organiseren, adviseren en analyseren van specialistisch technisch onderzoek. Reageer dan snel op deze functie!

Locatie dienstverband: Zwolle
Minimum aantal uur per week: 36
Maximum aantal uur per week: 36

Direct solliciteren

Functieomschrijving

De afdeling Beheer Waterketen is verantwoordelijk voor de planvorming rondom en het beheer van de waterketen, waaronder het onderhoud aan installaties. In het kort: het team zorgt elke dag voor het zuiveren van afvalwater, het verwerken van zuiveringsslib en het onderhouden van rioolgemalen en persleidingen. WDODelta beschikt over zestien rioolwaterzuiveringen, waarvan er drie een slibverwerkingsinstallatie bevatten. Hiervoor ontwikkelen we nieuwe technieken, zoals groengasinstallaties en waterstofhubs. Innovatie speelt in ons werk een cruciale rol om klaar te zijn voor de uitdagingen van de toekomst. 
 
Wat ga je doen? 
Als Specialist Assets ben je de verbindende schakel tussen strategische plannen en operationele uitvoering. Je maakt en verbetert de assetplannen en brengt deze in lijn met het strategisch assetmanagementplan. Ook bereid je bestuurlijke keuzes voor waarin een afweging kan worden gemaakt op basis van doelbereik en de onlangs vastgestelde bedrijfswaardenmatrix. Je brengt de instandhoudings- en vernieuwingsopgave bij elkaar en levert input voor het langetermijninvesteringsprogramma. Je initieert scenariostudies op basis van kosten, prestatie en risico-afweging. Daarbij werk je intensief samen met interne en externe partijen.  
 
We zijn enorm in ontwikkeling op gebied van assetmanagement. De ambitie is om certificeerbaar te worden. Jij levert hier, vanuit jouw kennis en ervaring, een belangrijke bijdrage aan. Ook het vastleggen en het op orde houden van de informatie en processen op gebied van gasveiligheid (ATEX) behoort tot je taken.  
 
Dit alles doe je met een flinke dosis organisatie-/bestuurlijke sensitiviteit, door gemakkelijk contact met anderen te leggen en werkprocessen en informatie strak te organiseren. Kennis van assetmanagement en affiniteit met techniek is een must. 

Wat wij vragen

 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO-opleiding op het gebied van techniek of technische bedrijfskunde. 
 • Je hebt minimaal vijf jaar relevante werkervaring in een technische omgeving. 
 • Je hebt de opleiding UTAZ met goed resultaat gevolgd, een ATEX-opleiding op zak of bent bereid dit te doen, net zoals je bereid bent om andere opleidingen te volgen die jou in je functie versterken. 
 • Je bent vaardig in het organiseren, adviseren en analyseren van specialistisch technisch onderzoek. 
 • Je analyseert en interpreteert situaties grondig alvorens een mening te vormen. Vervolgens breng je adviezen en resultaten helder en begrijpelijk over aan verschillende doelgroepen.  
 • Je hebt een krachtige persoonlijkheid, bent communicatief vaardig en je kunt helder en to-the-point schrijven.  
 • Kennis van assetmanagement en System Engineering is een pre.  

Wat wij bieden

 • Een uitdagende technische functie binnen een gedreven en vakkundig team. 
 • Afhankelijk van je opleiding en ervaring bedraagt het salaris minimaal € 3.431,- en maximaal €. 4.722,- (functieschaal 10) bruto per maand op basis van 36 uur. 
 • Naast je salaris krijg je een individueel keuzebudget (21% van het brutosalaris per maand) waarin de vakantietoeslag en eindejaarsuitkering zijn opgenomen. Je bepaalt zelf wanneer je welk deel ervan laat uit betalen of je kunt er extra verlofdagen van kopen. 
 • We bieden je in eerste instantie een dienstverband voor de periode van een jaar met daarna de mogelijkheid op een contract voor onbepaalde tijd. 
 • Je krijgt een reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer van € 0,19 per kilometer (indien van toepassing).
 • Op dit moment wordt er veel thuis gewerkt, hiervoor krijg je een vergoeding van € 3,- per dag.
 • Bij ons waterschap zijn we gewend plaats- en tijdonafhankelijk te werken. Om dat goed te kunnen doen, liggen een laptop en telefoon voor je klaar. 
 • Werken bij WDODelta betekent vooruitdenken. Dat geldt ook voor jouw ontwikkeling. Talent, kwaliteit en ambitie maar ook een goede balans tussen werken en leven staan bij ons centraal. Hiervoor is een persoonlijk basis budget (PBB) beschikbaar van € 6.000 per vijf jaar. 
 • De pensioenvoorzieningen zijn verzekerd bij het ABP. Je hebt de mogelijkheid om deel te nemen aan onze collectieve ziektekostenverzekering. 

Bedrijfsinformatie


Alles wat we bij Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) doen, is gericht op het beheer van water. We verbinden wonen, werken en natuur met schoon, voldoende en veilig water. De komende jaren zetten we volop in op een klimaatbestendige inrichting van de waterketen (o.a. zuiveringen). Daarnaast werken we ook aan projecten in het buitenland.
Daar komt heel wat bij kijken!  

Kom je bij ons werken? Dan draag je bij aan het Nederland van morgen.  
 
Voor onze afdeling ‘Beheer Waterketen’ zijn we op zoek naar versterking van ons team specialisten. Voor 36 uur per week, met Zwolle als standplaats, we zoeken een enthousiaste: 
Specialist Assets 

Solliciteren

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Lucien Teune, Specialist Beheer en Onderhoud van de afdeling Beheer Waterketen via lucienteune@wdodelta.nl of 06-29429596 
 
Ben jij enthousiast geworden over deze vacature en het werken bij ons waterschap? 
Solliciteer dan zo spoedig mogelijk via de link www.wdodelta.nl/vacatures en gebruik het sollicitatieformulier onderaan deze pagina en voeg motivatiebrief en CV toe t.a.v. Chantal Willighuis (Recruiter). 
 
Als we positief zijn over je brief en cv dan plannen we zo spoedig mogelijk een gesprek met je in. 
 
Wij kiezen voor gelijke kansen voor iedereen. Bij gelijke geschiktheid geven wij de voorkeur aan hem die in ons arbeidsproces ondervertegenwoordigd zijn.

Het formulier wordt geladen.
bovenaanzicht dijk