Nieuwsbrief Stadsdijken Zwolle

Header nieuwsbrief Stadsdijken Zwolle
Nummer 8 | Oktober 2018

Nieuwsbrief Stadsdijken Zwolle

Waterschap Drents Overijsselse Delta zorgt voor veilige dijken in uw omgeving. Zo’n 7,5 kilometer stadsdijk langs het Zwolle-IJsselkanaal en Zwartewater voldoet niet aan de nieuwe veiligheidsnormen. Om Zwolle ook in de toekomst te beschermen tegen hoogwater gaat het waterschap aan de slag met een dijkversterking. De komende periode staat in het teken van het uitwerken van de plannen. In deze nieuwsbrief leest u daar meer over.

Vlog 'Het rode brugwachtershuis'

Vlog 'Het rode brugwachtershuis'

In september 2017 heeft het waterschap besloten aan de slag te gaan met het versterken van de stadsdijken. 2018 staat in het teken van het voorbereiden op de plannen. Deze voorbereiding gebeurt onder andere vanaf een bijzondere locatie in het projectgebied. Omgevingsmanager Hanna de Weerd van het project Stadsdijken Zwolle neemt je mee naar deze locatie in haar vlog. Bekijk hier de vlog >

Grondboringen in de spotlights

Grondboringen in de spotlights

Van juli tot november voeren we op en rondom de dijk onderzoeken uit. We hebben namelijk extra informatie nodig over de bodem en de natuur. Zo weten we zeker dat we een goed plan maken voor de dijkversterking. Eén van de onderzoeken is het nemen van grondmonsters op dieptes tussen twee en 25 meter. Hoe dit in z’n werk gaat, zie je in de video. Bekijk hier de video >

Wie van de vier?

Wie van de vier

Het zoeken van een marktpartij die met ons het project Stadsdijken verder gaat ontwerpen en uitvoeren is in volle gang. Er zijn momenteel vier partijen die meedoen met de zogenoemde aanbesteding. Eind augustus hebben we uitgebreid van gedachten gewisseld over het project met elke partij afzonderlijk. Lees meer >

Plannen Zwarte Waterzone

Ciska Waalewijn & Peter van Saane

Verschillende partijen denken na over hoe het hele gebied langs het Zwarte Water er in de toekomst uit kan komen te zien: de Zwarte Waterzone. De Stadsdijken liggen daar middenin. Ciska Waalewijn en Peter van Saane (gemeente Zwolle): “Ons droombeeld? Dat de stadsdijken voor inwoners écht een betekenis krijgen.” Lees meer >

VR vlucht tijdens Klooifeest

Virtuele helikoptervlucht tijdens Klooifeest

Wijkboerderij de Klooienberg ligt middenin het projectgebied van Stadsdijken Zwolle. Zondag 16 september vierden ze het Klooifeest. Hier mochten wij natuurlijk niet ontbreken. Hanna de Weerd en voorlichter Tom Olsman namen de bezoekers mee in een virtuele helikoptervlucht over de Stadsdijken. Er was veel belangstelling voor de Virtual Reality (VR) brillen en zo werd Holtenbroek weer iets wijzer over het Project Stadsdijken Zwolle. Bekijk hier de foto’s van het Klooifeest.

In memoriam: Jaap Bloem

In memoriam: Jaap Bloem

Deze zomer bereikte ons het droeve nieuws dat volkomen onverwacht Jaap Bloem op 9 augustus is overleden. Jaap was erg betrokken bij het project Stadsdijken en heeft ons als waterschap meerdere malen geholpen de verbinding met Holtenbroek te maken. Jaap zag volop kansen in het project Stadsdijken om ‘zijn’ Holtenbroek een stukje mooier te maken. Het geven van kritische feedback schuwde hij tegelijkertijd niet en juist die combinatie van kritische blik en enthousiasme was voor ons enorm waardevol. We zullen zijn inbreng dan ook bijzonder missen. We wensen zijn vrouw en kinderen heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Stadsdijken in de media

Stadsdijken in de media

Afgelopen zomer is het project Stadsdijken Zwolle meerdere keren in het nieuws geweest. We hebben de nieuwsitems voor u op een rijtje gezet.

Volg dit project via de app

App Stadsdijken Zwolle

Het project Stadsdijken Zwolle is ook via een applicatie op de smartphone te volgen. In deze app vindt u alle relevante informatie over het project: de laatste nieuwsbrieven, filmpjes, foto’s en een agenda met mijlpalen en bijeenkomsten. Daarnaast kunt u vragen stellen, uw mening geven, aanmelden voor de nieuwsbrief of contact opnemen met omgevingsmanager Hanna de Weerd.

Download de app gratis in de Appstore of de Google Play Store onder de projectnaam ‘Stadsdijken Zwolle’.

Kijk voor meer informatie op www.wdodelta.nl/stadsdijkenzwolle. Heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar stadsdijkenzwolle@wdodelta.nl of neem contact op met Hanna de Weerd (omgevingsmanager) via 088 233 2067.