De inwoners aan ‘t woord

Van april tot oktober zijn we in gesprek gegaan met de inwoners van Zwolle. Het resultaat is een wensenlijst die we meenemen in de uitwerking van de verschillende varianten. Samen met Travers Welzijn zijn we de wijk ingetrokken. Verspreid over ruim 20 verschillende activiteiten gingen we met meer dan 400 inwoners van Holtenbroek, Stadshagen en Aa-landen in gesprek.

Van dijkactie tot gymlessen

Zo waren we aanwezig bij het buurtfeest van Wijkboerderij de Klooienberg, organiseerde buurtwerk Travers een filmavond in de Twistvliettoren, organiseerden we met inzet van vrijwilligers wandel- en fietstochten over de dijk, stelden we met een dijkactie vragen aan fietsers, wandelaars en ‘hondenuitlaters’ en gaven we met SportService Zwolle gymlessen op de dijk waarbij kinderen hun ideeën over de dijk konden vertellen. Al deze acties hebben mooie, nieuwe ideeën en wensen opgeleverd die we mee kunnen nemen in het ontwerp. Ook hebben we de bewoners en gebruikers meer kunnen vertellen over het water, de dijk en het werk van het waterschap. Waarom staat de dijk er eigenlijk? Wat is de geschiedenis? Hoe werkt een dijk en wat doet het waterschap allemaal?

Overzicht van wensen

Met alle wensen gaan we nu terug naar de tekentafel. Welke wensen kunnen we een plekje geven in het ontwerp? Welke ideeën kunnen we op korte termijn realiseren en welke komen in beeld wanneer het ontwerp wat verder is? Een uitdaging waar het dijkteam de komende tijd zijn tanden in zet! Binnenkort zie je meer over deze wensen en ideeën, dus volg ons op Facebook, LinkedIn, Twitter en Instagram!