Van ontwerpfestival tot inloopbijeenkomst

In 2019 besteedden we veel tijd aan het ophalen van de wensen en ideeën van de stakeholders. Ook hebben we, op basis van de nieuwe technische uitgangspunten, een begin gemaakt met een aantal verschillende ontwerpen. Deze zogenaamde varianten gaan we samen met onze stakeholders de komende maanden verder uitwerken en onderzoeken op zowel technische als financiële haalbaarheid. In de zomer van 2020 maken we een keuze welke variant we definitief per deeltraject kiezen.

Ontwerpfestival

Op zaterdag 25 januari organiseren we samen met Travers Welzijn een Ontwerpfestival bij Wijkcentrum Holtenbroek voor de inwoners van Holtenbroek, Stadshagen en Aa-landen. De landschapsarchitecten gaan samen met de inwoners letterlijk boven de ‘Wat-kan-Waar’-tafel van #OnzeDijk hangen en de wensen een concrete plek geven. Waar komt het wandelpad en het fietspad? Als er een picknickbank komt, waar kan die het beste staan? Vanaf begin januari staat de ’Wat-kan-Waar’-tafel van #OnzeDijk al in het wijkcentrum, zodat de weken voorafgaand aan het Ontwerpfestival iedereen de kans krijgt mee te schetsen en bouwen.

Dijkdenkers en inloopbijeenkomst

Op donderdag 30 januari zijn de Dijkdenkers aan zet; ook met hen gaan we uitgebreid schetsen en inkleuren. Met de grondeigenaren en aangrenzende bedrijven van sommige deeltrajecten hebben we aparte sessies. Donderdag 6 februari is er een informatieve inloopbijeenkomst voor iedereen die geïnteresseerd is in het project. We laten zien aan welke varianten we per deeltraject werken en wat er al aan wensen en aandachtspunten is opgehaald. Daarna horen we graag hoe u het ontwerp van de dijk voor zich ziet.

Komt u ook ontwerpen?

  • Ontwerpfestival: zaterdag 25 januari tussen 13.00 tot 17.00 uur bij Wijkcentrum Holtenbroek, Bachlaan 20. Aanmelden niet nodig.
  • Avondvullende bijeenkomst Dijkdenkers: donderdag 30 januari van 18.00 tot 22.00 uur bij Wijkcentrum Holtenbroek. Graag aanmelden via stadsdijkenzwolle@wdodelta.nl
  • Inloopbijeenkomst: donderdag 6 februari tussen 19.30 tot 21.30 uur bij het Wijkcentrum Holtenbroek. Aanmelden niet nodig.