Mooie masterclass Dijken en waterveiligheid

Op maandag 14 mei werd voor zo’n 60 collega’s, dijkdenkers, omgevingsplatformleden en leden van de ambtelijke begeleidingsgroep van het project IJsseldijk Zwolle-Olst een masterclass Dijken en Waterveiligheid door prof. dr. ir. Matthijs Kok (TU Delft) gegeven.

Professor Matthijs Kok nam iedereen mee in de intrigerende wereld van dijken, rivieren, faalmechanismen, normeringen, waterstanden en oplossingen.

Een boeiend college in de Hogeschool Windesheim met veel interactiviteit, waarin onderwerpen als welke overstromingsrisico’s er zijn, wat is er aan de hand met onze dijken, faalmechanismen, normeringen, zijn kijk op klimaatverandering (niet overdrijven), de kosten voor waterveiligheid (zo’n 40 euro per persoon per jaar) en de oorzaken van gevaren van piping aan de orde kwamen. Het aandachtig luisteren van de aanwezigen en de vele vragen gaven aan dat dit college een schot in de roos was. Een boeiend college. Bent u nieuwsgierig naar de presentatie? Deze is hier te downloaden (pdf, 3.7 MB).