Vacatures

Sr. Risicospecialist

Bedrijfsinformatie
Werken bij Waterschap Drents Overijssels Delta is werken bij een nieuwe organisatie die wonen, werken en natuur verbindt met water. We zijn als organisatie in verbinding met onze omgeving en samenwerking en maatschappelijke verantwoordelijkheid zijn onze speerpunten. Wij zijn een ambitieuze organisatie en willen de zorg voor veilig, schoon en voldoende water van de hoogste kwaliteit bieden. Ons werkgebied strekt zich uit van Assen tot Deventer.

De afdeling Projectrealisatie zorgt voor het uitvoeren van projecten (‘werken’) voor de primaire processen watersystemen, waterveiligheid en waterketen, met de vereiste kwaliteit en met oog voor de omgeving, bestuurlijke en maatschappelijke gevolgen binnen randvoorwaarden van tijd en budget.
 
Binnen de afdeling Projectrealisatie worden de werken onderverdeeld in drie programma’s: Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP), Technische projecten en Ruimtelijke projecten. 
Gezien de grote structurele opgave aan werken en de intensivering van het programma HWBP de komende decennia is extra inzet en ervaring nodig op risicomanagement.
Functieomschrijving

Als sr. risicospecialist ben je vanaf de start tot en met de oplevering van het laatste product betrokken bij onze projecten. Je bent in deze veelzijdige rol verantwoordelijk voor de invulling van het risicomanagement en leidt met gemak interne en externe risicosessies, waarbij je snel en met gevoel voor de belangen van de aanwezigen tot de kern weet door te dringen. Je draagt dus direct bij aan het niet of minder optreden van risico’s en indirect bij aan een risicobewust team, die bijtijds risico’s onderkent en hierop anticipeert. Je maakt deel uit van het team projectbeheersing. Je beheert de benodigde systemen en verzorgt rapportages. Daarnaast draag je ook bij aan de verdere professionalisering op het gebied van risicomanagement en help je je collega's bij hun kennisontwikkeling op dit gebied. Hiervoor is nauwe samenwerking met andere relevante expertises binnen het project en de organisatie essentieel.

Arbeidsvoorwaarden
Een uitdagende en veelzijdige functie. Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 4.922,00 (functieschaal 11) bruto per maand op basis van 36 uur. Wij bieden een modern pakket arbeidsvoorwaarden conform de SAW en een individueel keuzebudget (ca. 20%), waarin de vakantietoeslag en eindejaarsuitkering is opgenomen. Als medewerk(st)er beschik je zelf over dit budget en je bepaalt zelf wanneer je welk deel ervan laat uitbetalen, bovenop je maandelijkse salaris.
De pensioenvoorzieningen zijn verzekerd bij het ABP. Je hebt de mogelijkheid om deel te nemen aan onze collectieve ziektekostenverzekering. Daarnaast bieden wij goede opleidingsmogelijkheden middels een persoonsgebonden budget en een gunstige reiskostenvergoeding.
Functie eisen
Je beschikt over een HBO- of academisch werk- en denkniveau en hebt minimaal vijf jaar relevante werkervaring in de rol van risicospecialist. Ervaring binnen de grond-, weg- en waterbouwsector of binnen een waterschap en ervaring in de uitvoeringsfase van GWW projecten is een must. Ervaring met risicomanagement binnen programma’s is een pre. Je bent in staat risico’s inzichtelijk te maken en draagt zorg dat risico’s beheerst worden, in samenwerking met zowel het IPM-team als met de samenwerkingspartners. Je zult hierbij samen met collega risicospecialist als team optrekken om het vakgebied door te ontwikkelen en de werkzaamheden uit te voeren. In de vakgroep projectbeheersing ga je meewerken aan de ontwikkeling van projectbeheersing en levert hierin een bijdrage aan de afdelingsdoelstellingen.
Je bent een teamspeler, hebt een constructieve instelling en weet samen te werken met het IPM-team in de eigen organisatie en met partners daarbuiten. Je beschikt over de competenties overtuigen, daadkracht, omgevingsbewustzijn en verbinden. Je bent innovatief, communicatief vaardig en stelt je daarbij onafhankelijk, kritisch en verantwoordelijk op. Daarnaast heb je een kritisch oog voor kennis- en productontwikkeling op basis van ontwikkelingen in de markt.
Contact informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Siebrand Bootsma via 06 - 2956 0922.
 
We hebben recentelijk deze vacature al eerder gepubliceerd, maar we hebben nog geen geschikte kandidaat kunnen vinden. Daarom hebben wij er voor gekozen deze vacature nogmaals te publiceren, dit keer zonder sluitingsdatum.

Is dit de functie waar jij naar op zoek bent? Solliciteer dan via de sollicitatielink ‘direct solliciteren op deze functie’ en wellicht nodigen wij jou uit voor een gesprek!
 

Wij kiezen voor gelijke kansen voor iedereen. Bij gelijke geschiktheid geven wij de voorkeur aan hen die in ons arbeidsproces ondervertegenwoordigd zijn.


Stap ook in de waterwereld