Stage: APK-keuring voor dijken

Wij zijn een brede organisatie die verantwoordelijk is voor veilige dijken, droge voeten en schoon water. Voor de afdeling Onderzoek en advies zijn we opzoek naar een stagiaire (HBO/WO in civieltechnische richting).

We zoeken een enthousiaste student (HBO/WO in civieltechnische richting) die mee wil werken aan het uitvoeren van de wettelijke beoordeling van onze primaire waterkeringen. Zie het als een APK-keuring voor onze dijken. De wettelijke beoordeling kent veel facetten, omdat er veel verschillende type faalmechanismen van dijken moeten worden beoordeeld. Zo kan je bijvoorbeeld aan de slag met een (stochastisch) ondergrondmodel, grondwaterstroming en de sterkte van de dijk zelf.

Omdat we 240 kilometer primaire waterkeringen in ons werkgebied hebben liggen, is de beoordeling hiervan een project van meerdere jaren. Jaarlijks zijn er nieuwe ontwikkelingen die we implementeren in de beoordeling. Dat maakt het een dynamisch proces!

Met de beoordeling (APK-keuring) krijgen we een veiligheidsklasse van een dijktraject. Zo kan er met  alle veiligheidsbeoordelingen van heel Nederland  landelijk een keuze worden gemaakt waar een dijkversterking het meest urgent is.

Contactpersoon: Peter Hopman, peterhopman@wdodelta.nl (088-2331417)


BB_18_06_25-1094

Meer informatie

  • 36 uur per week (standplaats Zwolle)
  • Periode in overleg
  • Vergoeding: € 403,95 per maand