Waterschapsverkiezingen


Waterschapsverkiezingen

stemicoon

Mijn Stem

Mijn_Stem_Logo

Men­sen die graag wil­len we­ten waar de par­tij­en voor staan en wat voor keu­zes zij ma­ken, kun­nen de stel­lin­gen op  wdo­del­ta.mijn­stem.nl  of via  www.mijn­stem.nl  na het in­vul­len van je post­co­de in­vul­len. Zo ver­ge­lijk je snel je ei­gen me­ning over wa­ter­vraag­stuk­ken met die van de par­tij­en.

Op 20 maart 2019 ope­nen de stem­bu­reaus over het al­ge­meen de deu­ren om 7:30 uur en slui­ten om 21:00 uur. Moch­ten de tij­den af­wij­ken, dan is dat aan­ge­ge­ven op je stem­pas.

Wat heb jij met water?

Water is overal om ons heen. De waterschappen houden al dat water op peil, beschermen het land tegen hoog water en maken ons afvalwater schoon. En hoe de waterschappen dat doen, dat bepaal jij door vandaag je stem uit te brengen.

Als enige land ter wereld stemmen we in Nederland voor de waterschappen. Maar hoe komt dat eigenlijk? En welke invloed heeft jouw stem? Bekijk de animatie en ontdek waarom de waterschapsverkiezingen zo belangrijk zijn.

Er valt wat te kiezen

De manier waarop we omgaan met water heeft te maken met de natuur, het klimaat, recreatie, ruimtelijke ordening, veiligheid en innovatie.

Meer over de partijen

Lijst 1

Gerrit Westerhof

Ga hier naar de partijpagina

Lijst 2

Lijst 3

Lijst 4

Lijst 5

Lijst 6

Lijst 7

Laat je horen over wateronderwerpen in jouw buurt.

Duurzaam blauwe lucht groen graan

Meer informatie

zon en blad

Algemeen

Nergens ter wereld hebben mensen zo'n speciale band met water als wij in Nederland. Wij hebben állemaal wel iets met water. We houden ervan, of misschien niet. Water is overal om ons heen: in sloten, kanalen en rivieren. Waterschappen geven vorm aan het beheer van al ons water. En jij hebt invloed op hoe ze dat doen!

Regeldruppels in een plas water

Wat valt er te kiezen?

We vroegen de verschillende partijen die meedoen aan de waterschapsverkiezingen wat zij belangrijk vinden. En waar zij voor staan. We legden ze 5 stellingen voor waar ze per partij 100 punten over konden verdelen. Hieronder alvast de stellingen met een toelichting. Benieuwd naar de puntenverdeling en de toelichting per partij? Hieronder vind je de stellingen.

HALLO plassenstampers, dijkkijkers en grachtschaatsers: WE MOGEN WEER STEMMEN!

Doorspoelers

Doorspoelers

Plezierdobberaars

Plezierdobberaars

Oeververtoevers

Oeververtoevers

Slootjesspiekers

Slootjesspiekers

Visfanaten

Visfanaten

Waterwoners

Waterwoners

Miezerfietsers

miezerfietser uit pdf

Stormtrotseerders

stormtrotseerder uit pdf

Voor en door jongeren

logo magenta