Over ons


Uw waterschap verbindt wonen, werken en natuur met water.

Hallo, wij zijn uw waterschap

Hoe doen we dat?

hendri

Muskusratten vangen?

Muskusratten graven in de grond rond onze watergangen. Oevers, dijken en kades kunnen hierdoor verzakken en worden onveilig met alle gevolgen van dien. Het waterschap de wettelijke taak om muskus- en beverratten te bestrijden. Hoe doen ze dat?

Erik is peilbeheerder

Erik is peilbeheerder

Erik Spoelman is peilbeheerder bij de afdeling Watersysteem en dijken. Meestal start hij ‘s
morgens zijn dag in de werkplaats Alteveer.

“Daar zijn dan meerdere collega’s. Waterschapsvakmannen halen hun trekkers en kranen op om vanuit Alteveer aan de slag te gaan”, vertelt Erik.

Saar 'Van Plas tot Plas'

Uw afvalwater

We zuiveren uw huishoudelijk afvalwater zoals toilet- en douchewater. En we doen hetzelfde voor de industrie. Zo dragen we bij aan de volksgezondheid en een goede waterkwaliteit. Ook zorgen we ervoor dat er ruimte is om te fietsen, wandelen, varen en zwemmen.

In verbinding met onze omgeving

Contact

Relatiebeheerders

Bestuursleden willen samen met de bedrijven, de organisaties, de inwoners en overheden een langjarige vertrouwensrelatie opbouwen zodat samenwerken vanzelfsprekend is. Onze relatiebeheerders zijn vaste aanspreekpunten voor andere overheden.

Klachten?

We doen ons best ons werk zo goed mogelijk uit te voeren. Toch kan het voorkomen dat u niet tevreden bent. We proberen er eerst samen uit te komen, lukt dat niet dan volgt er een formele klachtenprocedure.

Neem gerust contact met ons op als u vragen of opmerkingen heeft.

Waterwerk

Waarom een waterschap?

Zwolle | wijk Stadshagen

Ons water | vriend en vijand