Over ons


Uw waterschap verbindt wonen, werken en natuur met water.

Hallo, wij zijn uw waterschap

Hoe doen we dat?

hendri

Muskusratten vangen?

Muskusratten graven in de grond rond onze watergangen. Oevers, dijken en kades kunnen hierdoor verzakken en worden onveilig met alle gevolgen van dien. Het waterschap de wettelijke taak om muskus- en beverratten te bestrijden. Hoe doen ze dat?

Erik is peilbeheerder

Erik is peilbeheerder

Erik Spoelman is peilbeheerder bij de afdeling Watersysteem en dijken. Meestal start hij ‘s
morgens zijn dag in de werkplaats Alteveer.

“Daar zijn dan meerdere collega’s. Waterschapsvakmannen halen hun trekkers en kranen op om vanuit Alteveer aan de slag te gaan”, vertelt Erik.

Saar 'Van Plas tot Plas'

Uw afvalwater schoon?

We zuiveren uw huishoudelijk afvalwater zoals toilet- en douchewater. En we doen hetzelfde voor de industrie. Zo dragen we bij aan de volksgezondheid en een goede waterkwaliteit. Ook zorgen we ervoor dat er ruimte is om te fietsen, wandelen, varen en zwemmen.

In verbinding met onze omgeving

gebiedsbeheerders

Gebiedsbeheerders

Als waterschap komen we graag in contact met inwoners en ondernemers. Ook zijn we graag op de hoogte van wat er speelt in ons werkgebied. Om dit te weten, werken we onder meer met gebiedsbeheerders.

Deze medewerkers van het waterschap zijn het eerste aanspreekpunt voor vragen en opmerkingen over het watersysteem in een specifiek deel van ons gebied. Daarbij kunt u denken aan vragen over het beheer en onderhoud aan onze sloten, kanalen en vijvers.

Heeft u een vraag? Stel hem gerust. De gebiedsbeheerders helpen u graag. U kunt hen bereiken via het algemene telefoonnummer en mailadres. In dit overzichtskaartje, kunt u zien wie uw aanspreekpunt is.

Contact

Neem gerust contact met ons op als u vragen of opmerkingen heeft.

Relatiebeheerders

Bestuursleden willen samen met de bedrijven, de organisaties, de inwoners en overheden een langjarige vertrouwensrelatie opbouwen zodat samenwerken vanzelfsprekend is. Onze relatiebeheerders zijn vaste aanspreekpunten voor al onze relaties en helpen u graag. Naar de pagina met onze relatiebeheerders

Klachten?

We doen ons best ons werk zo goed mogelijk uit te voeren. Toch kan het voorkomen dat u niet tevreden bent.We proberen er eerst samen uit te komen, lukt dat niet dan volgt er een formele klachtenprocedure.

Waterwerk

Waarom een waterschap?

Zwolle | wijk Stadshagen

Ons water; vriend en vijand