Als inkoop adviseur werk je vanuit de Afdeling Financiën, Inkoop & Recht (FIR) in het cluster Financiën, dat bestaat uit 15 financials. De afdeling houdt het waterschap financieel, juridisch en qua inkoop en contractmanagement op orde. 

In de dynamische rol van inkoop adviseur zul je op tactisch niveau de afdelingen adviseren over inkoop- en aanbestedingsvraagstukken, bijvoorbeeld over marktconsultaties bij diensten, leveringen of werken en bij de uitvoering van aanbestedingen. Daarnaast zorg je samen met het inkoopteam voor de verankering van kennis op het gebied van inkopen en aanbesteden binnen de organisatie. 

Over de functie

Inkoop is binnen het Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) een dynamisch vakgebied dat volop in ontwikkeling is. De laatste jaren zijn er veel uitdagingen bij gekomen. Nieuwe aanbestedingsmogelijkheden, samenwerking met de markt, duurzaam opdrachtgeverschap, integrale projecten en de ontwikkeling van (strategisch) inkoopadvies.

Daarom zijn we op zoek naar een inkoop adviseur die een bijdrage wil leveren aan een verdergaande professionalisering van Inkoop binnen WDODelta breed. Dus wil jij graag een belangrijke rol spelen binnen een organisatie die in beweging is? Is verder ontwikkelen tot een deskundige op het gebied van inkoop en aanbesteden een van jouw drijfveren? Reageer dan snel op deze mooie kans want ik kijk ernaar uit je te ontmoeten en hierover met je in gesprek te gaan.

Wat wij vragen

In de dynamische rol van inkoop adviseur zul je op tactisch niveau de afdelingen van het Waterschap Drents Overijsselse Delta adviseren over inkoop- en aanbestedingsvraagstukken, bijvoorbeeld over marktconsultaties bij diensten, leveringen of werken en bij de uitvoering van aanbestedingen. Daarnaast zorg je samen met het inkoopteam voor de verankering van kennis op het gebied van inkopen en aanbesteden binnen de organisatie. 

Kennis en ervaring

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding of aantoonbaar HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt minimaal 3 jaar bewezen ervaring in het begeleiden van europese aanbestedingen binnen (semi-) overheidsorganisaties.
 • Je hebt actuele kennis van aanbestedingsregels en de daarbij bijbehorende jurisprudentie.
 • Je hebt een afgeronde NEVI-I opleiding of vergelijkbaar.

Wat wij bieden

Voor jouw inzet biedt het Waterschap Drents Overijsselse Delta jou:

 • een dienstverband van 36 uur voor (in eerste instantie) bepaalde tijd;
 • een salarisrange tussen €3.645 - €4.968 (schaal 10);
 • een IKB budget van 21% (dit staat voor het vakantiegeld en de 13de maand)
 • een laptop en telefoon;
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • een persoonlijk budget voor opleiding en ontwikkeling.
 • Het is een flexibele baan. Werken onafhankelijk van plaats en ongebonden aan tijd moedigen wij juist aan. Daarnaast bieden zij een goede balans tussen werken en leven, vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen. Ook goed om te weten is dat je komt te werken in een team met enthousiaste en professioneel gedreven collega’s binnen een prachtig en uniek werkgebied!

Sollicitatieprocedure

YACHT werft de kandidaten voor deze vacature. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Nicole Hoksbergen, +31 06 - 452 35 185. Interesse? Solliciteer dan via onderstaande button. 

Solliciteren (externe link)