Als Geotechnisch Specialist Waterveiligheid ga je werken binnen een team met bevlogen collega’s, die betrokken zijn bij hun werk en bij elkaar. Je krijgt uitdaging, vertrouwen, verantwoordelijkheid en ruimte om je werk op jouw manier in te vullen. Lijkt dit iets voor jou? Lees dan snel verder! 

Locatie dienstverband: Zwolle
Minimum aantal uur per week: 28
Maximum aantal uur per week: 36

Direct solliciteren

Functieomschrijving

Als Geotechnisch Specialist Waterveiligheid ben je bezig met het (geotechnisch) beoordelen van onze waterkeringen aan de daarvoor gestelde veiligheidseisen, het ondersteunen, begeleiden en uitvoeren van diverse technische en innovatieve onderzoeken en het inwinnen van gegevens om de sterkte van onze waterkeringen realistischer in beeld te brengen. Jouw werkpallet beslaat daarmee het hele spectrum vanaf het aansturen van het veldwerk tot en met de rapportage van de berekeningen. Daarnaast ben je inzetbaar bij vraagstukken vanuit het beheer en onderhoud van onze waterkeringen (Zorgplicht), bij dijkversterkingsprojecten als het HWBP en bij vergunningverlening. Tot slot zorg je ervoor dat je de vraagstukken integraal benadert en oog hebt voor andere doelstellingen die we als waterschap nastreven zoals duurzaamheid en klimaatbestendigheid.

Samenwerking en kennisontwikkeling binnen onze eigen organisatie en ook daarbuiten is van groot belang. Ons team heeft contacten met andere waterschappen en landelijke organisaties waaronder  Rijkswaterstaat en het HWBP en is betrokken bij diverse landelijke onderzoeks- en innovatieprojecten. We hebben kwaliteit hoog in het vaandel, investeren in kennisontwikkeling en nemen actief deel aan landelijke kennisplatformen. Tot slot vinden wij het erg belangrijk om bij te dragen aan de ontwikkeling van jong talent, dit doet onze vakgroep door stagiaires en afstudeerders te begeleiden in opdrachten voor ons waterschap.

We gaan graag het gesprek aan om te kijken op welke manier we jouw ambities kunnen verenigen met onze behoefte.

Wat wij vragen

 • Je hebt hbo+/wo werk- en denkniveau en beschikt bij voorkeur over een afgeronde opleiding op het gebied van civiele techniek: geotechniek, waterbouw of vergelijkbaar.
 • Je hebt affiniteit met de ontwikkelingen binnen de waterveiligheid (o.a. ten aanzien van de laatste geotechnische inzichten, nieuwe normering en het ontwerp- en beoordelingsinstrumentarium) en bent in staat dit praktisch toe te passen.
 • Je hebt ervaring met het bewerken en analyseren van beschikbare gegevens voor beoordeling en ontwerp en bent in staat eventueel ontbrekende gegevens tijdig te signaleren.
 • Ervaring met het opstellen van monitorings- en inwinplannen en het begeleiden en interpreteren van diverse veld- en laboratoriumonderzoeken is een pré.
 • Je hebt ervaring met geotechnische beoordeling en/of ontwerp van waterkeringen en bent in staat dit praktisch toe te passen.
 • Je bent een enthousiast, proactief persoon, bent gedreven om je vakkennis te verbreden en te verdiepen en vindt het vanzelfsprekend om kennis te delen.
 • Je bent gewend om zelfstandig een bijdrage te leveren in een team, maar bent wel gericht op samenwerking en het behalen van (gezamenlijk) resultaat binnen en buiten het team.
 • Je beheerst de Nederlandse taal en beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je bent bereid om incidenteel buiten kantooruren inzet te leveren tijdens een calamiteit met hoog buitenwater.

Wat wij bieden

 • Een functie binnen een team met bevlogen collega’s, die betrokken zijn bij hun werk en bij elkaar.
 • Een uitdagende en veelzijdige functie met veel ruimte voor ontwikkeling en loopbaankansen.
 • Vertrouwen, verantwoordelijkheid en ruimte om je werk op jouw manier in te vullen.
 • Salaris van minimaal € 3.431,- en maximaal € 5.340,- bruto per op basis van 36 uur maand (het salaris ligt hiermee in een range tussen schaal 10 en 11) afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Naast je salaris krijg je een Individueel Keuze Budget van ca. 21% van je brutosalaris, hierin is je vakantiegeld en eindejaar toeslag opgenomen. Je bepaalt zelf wanneer je welk deel ervan laat uit betalen of je kunt er extra verlofdagen van kopen.
 • We bieden je in eerste instantie een dienstverband voor de periode van een jaar met daarna de intentie voor een contract voor onbepaalde tijd.
 • Een laptop en telefoon om tijd- en plaats onafhankelijk te werken.
 • Werken bij ons betekent vooruitdenken. Dat geldt ook voor jouw ontwikkeling. Talent, kwaliteit en ambitie staan bij ons centraal. Je krijgt een persoonlijk budget voor opleiding en ontwikkeling van € 6000,- voor 5 jaar.
 • Pensioenvoorzieningen bij het ABP en een collectieve ziektekostenverzekering.

Bedrijfsinformatie

De afdeling Onderzoek en Advies is het kenniscentrum van waterschap Drents Overijsselse Delta. Daar is kennis en ervaring aanwezig op het gebied van Waterveiligheid, Waterketen, Watersysteem, Energie en Duurzaamheid. De medewerkers van de afdeling adviseren (on)gevraagd in het primaire proces en stimuleren het leren in de organisatie. Inhoudelijke experts adviseren op basis van actuele en hoogwaardige gebieds- en systeemkennis.

Solliciteren

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Marieke Kaarsemaker, via email Marieke Kaarsemaker@wdodelta.nl. 
Voor meer informatie over het sollicitatieproces kun je contact opnemen met  Chantal Willighuis,Recruiter, via chantalwillighuis@wdodelta.nl. 
Is dit de baan die je zoekt? Solliciteer dan via het sollicitatieformulier onderaan deze pagina en voeg je sollicitatiebrief met cv toe t.a.v. Chantal Willighuis.
We gaan graag het gesprek aan om te kijken op welke manier we jouw ambities kunnen verenigen met onze behoefte.

Wij kiezen voor gelijke kansen voor iedereen. Bij gelijke geschiktheid geven wij de voorkeur aan hen die in ons arbeidsproces ondervertegenwoordigd zijn.
 

Het formulier wordt geladen.
bovenaanzicht dijk