De afdeling Beheer Watersysteem en Dijken is verantwoordelijk voor het waterbeheer en de veiligheid tegen overstromingen binnen het beheersgebied van het waterschap. Binnen de afdeling kennen we zeven verschillende teams, waaronder het Team Beheer. Het team beheer is verantwoordelijk voor het beheer van het watersysteem en het beheer en onderhoud van dijken van Assen tot aan Deventer. In ons team zijn we bevlogen en wordt er hard gewerkt maar is ook ruimte voor humor.

Wij zijn op zoek naar een nieuwe enthousiaste medewerker in de functie van gebiedsbeheerder. 

Locatie dienstverband: Zwolle
Aantal uren per week: 36 uur

Direct solliciteren

Functieomschrijving

Als gebiedsbeheerder heb je een verbindende, coördinerende, toetsende en signalerende taak. Je bent beheerder van het watersysteem in een deelgebied. Je bent opdrachtgever voor het onderhoud en toetst onder andere of er onderhouden wordt conform afspraak. Ook handel je meldingen af over het beheer van het watersysteem.

Binnen de organisatie lever je een belangrijke bijdrage aan andere afdelingen. Je brengt je gebiedskennis in voor ‘Ruimtelijke projecten’ en projecten van derden, en brengt je kennis in voor beleidsstukken en vergunningsaanvragen. In je gebied ben je aanspraakpunt voor gemeenten, terreinbeheerders en ingelanden. Je coördineert acties in het geval van calamiteiten in je gebied.
Samen met je collega gebiedsbeheerders heb je een totaalbeeld van het hele beheergebied. 

Jouw gebied

Het beheergebied is opgedeeld in 7 unieke deelgebieden en gekoppeld aan een gebiedsbeheerder. Jouw gebied bevindt zich in het noordelijke deel van het werkgebied van het Waterschap. Voor de gemeenten Westerveld, Midden Drenthe en Assen ben jij contactpersoon over alles wat met het watersysteem te maken heeft. Ook ben je het eerste aanspreekpunt voor de landbouw, die bestaat in dit gebied uit rundveehouderijen, akkerbouw en bollenteelt. 

In jouw gebied liggen ook natuurgebieden, namelijk Dwingelerveld, Drents Friese Wold en Oude Willlem. Je hebt contact over het watersysteembeheer in deze natuurgebieden. Tot slot zijn belangrijke watergangen cruciaal voor de water aan- en afvoer en het bereiken van de doelen voor de Kader Richtlijn Water. Denk daarbij aan het beekdal van de oude Vaart, Oude diep en Vledder Aa en de kanalen Beilervaart, Linthorst Homankanaal, Oranjekanaal en Drentse Hoofdvaart. Kortom, een zeer afwisselend gebied waarin jij moet kunnen schakelen tussen en overleggen met verschillende disciplines en belangen. 

Wat wij vragen

Je bent representatief en straalt vertrouwen uit. Om deze functie succesvol in te vullen vragen we daarnaast het volgende:

 • Een afgeronde HBO opleiding (bijvoorbeeld Land en Watermanagement);
 • Minimaal 5 jaar werkervaring; 
 • Je bent fulltime (36 uur) beschikbaar en flexibel inzetbaar;
 • Je beschikt over een analytisch en probleemoplossend vermogen;
 • Je kunt goed organiseren, prioriteren en je wilt de juiste resultaten behalen;
 • Je hebt inlevingsvermogen en overtuigingskracht; 
 • Je bent in staat om zelfstandig te werken, maar ook in teamverband.

Wat wij bieden

 • Een warm welkom en bevlogen collega’s met veel ervaring en een prachtig werkgebied. 
 • Een salaris van minimaal € 2.916,- en maximaal € 3.974,- bruto per maand, afhankelijk van opleiding en ervaring (functieschaal 9, bij een 36-urige werkweek).
 • Je krijgt een Individueel keuzebudget van 20% van je brutosalaris, hierin is je vakantiegeld en eindejaar toeslag opgenomen. Je bepaalt zelf wanneer je welk deel ervan laat uit betalen of je kunt er extra verlofdagen van kopen.
 • We bieden je in eerste instantie een dienstverband voor de periode van een jaar met daarna de mogelijkheid op een contract voor onbepaalde tijd.
 • Bij ons waterschap zijn we gewend plaats en tijd onafhankelijk te werken. Omdat goed te kunnen doen liggen een laptop en telefoon voor je klaar.
 • Werken bij ons betekent vooruitdenken. Dat geldt ook voor jouw ontwikkeling. Talent, kwaliteit en ambitie staan bij ons centraal. Je krijgt een persoonlijk budget voor opleiding en ontwikkeling.
 • Goede pensioenvoorzieningen bij het ABP en een collectieve ziektekostenverzekering.
 • Een reiskostenvergoeding. 

Solliciteren

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Caren Diender, Teamleider van het team Beheer via CarenDiender-Scholten@wdodelta.nl of via telefoonnummer 088 – 233 1794

Als deze baan is wat je zoekt, solliciteer dan vóór 2 november via onderstaande button t.a.v. Chantal Willighuis (Junior recruiter) en voeg je sollicitatiebrief met CV toe. De eerste sollicitatiegesprekken vinden plaats via MS-Teams op dinsdag 10 november 2020.

Wij kiezen voor gelijke kansen voor iedereen. Bij gelijke geschiktheid geven wij de voorkeur aan hen die in ons arbeidsproces ondervertegenwoordigd zijn. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Direct solliciteren