Home

Nieuws

 • Zwemwater Zwolse plassen op orde bij start zwemseizoen

  Nu er goed weer in aantocht is worden ook de waterplassen weer vaker opgezocht voor een frisse duik. Van mei tot oktober controleert Waterschap Drents Overijsselse Delta elke veertien dagen de waterkwaliteit van de officiële zwemplassen.
 • Waterschappen lanceren de Waterbazen wandelingen

  Wandelen is een grote trend op dit moment. Om wat afwisseling te brengen tijdens het wandelen, lanceren de waterschappen de ‘Waterbazen Wandelingen’. Onderweg ontdekken wandelaars wat ze zelf kunnen doen voor schoon en voldoende water.
 • Slibbehandeling ‘Echten, Veilig en Duurzaam’ de markt op

  Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) start met de Europese aanbesteding van het project ‘Slibbehandeling Echten Veilig en Duurzaam.
  Energie- en Grondstoffenfabriek in Echten
 • Waterschap maait dijken in vakken voor biodiversiteit

  Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) begint woensdag 5 mei met het ‘ecologisch maaien’ van de dijken. Dat gaat in vakken, zodat gedurende het groeiseizoen altijd bloemen en kruiden aanwezig zijn voor bijen en andere insecten. Hiermee draagt het waterschap bij aan het herstel van de biodiversiteit in Nederland.
 • Controle op waterkwaliteit zwemplassen van start

  Het warme weer laat nog even op zich wachten, maar zaterdag 1 mei start officieel het badseizoen. Reden voor het Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) om ook weer te starten met het controleren van de waterkwaliteit van zwemplassen.
 • Met Drents proefproject duurzame bollenteelt in de praktijk ervaring opdoen

  Onderzoekers, overheden en middelenleveranciers willen samen met bollentelers en inwoners in de praktijk de nodige kennis en ervaringen opdoen. Dit moet niet alleen in Drenthe, maar in heel Nederland, leiden tot een meer duurzame en vitale bollenteelt met respect voor en door de leefomgeving.

Steeds meer mensen vangen water op met een groen dak. Wat kun jij doen Waterbaas?