Binnen het cluster financiën & control van het waterschap is er een vacature voor de functie van financieel adviseur, 32-36 uur per week, standplaats Zwolle. Voor deze functie zoeken we een ervaren financial, die een bijdrage kan leveren aan de lopende verbeterprocessen en zich als financieel adviseur gaat richten op de planning & control van projecten.

Locatie dienstverband: Standplaats Zwolle
Aantal uren per week: 36 uur per week

Direct solliciteren

Functieomschrijving

Als financieel adviseur projecten vervul je één van de zwaardere financiële functies binnen de afdeling. Je bent de verbindende schakel tussen de afdeling Financiën, Inkoop en Recht en de Projectorganisatie. Je krijgt energie van het meedenken over de planning en beheersing van de projecten die het waterschap uitvoert om de gestelde doelen te realiseren. Je levert een bijdrage aan de doorontwikkeling van het planning- en control instrumentarium en vindt het leuk om mee te denken over relevante sturingsinformatie voor bestuur en management en de vulling van dashboards.

Je analyseert informatie en geeft op basis hiervan adviezen. Verder zorg je ervoor dat de gevraagde bijdragen van de verschillende projectteams aan de P&C-documenten goed en op tijd worden geleverd. Je doet dat in goede samenwerking met je collega’s binnen en buiten de afdeling. Daarin toon je je een echte teamspeler die zelf op een natuurlijke manier de regie pakt en collega’s hun eigen verantwoordelijkheid laat nemen. Je werkt actief mee aan het digitaliseren van de financiële processen. Je denkt mee in het benutten van alle mogelijkheden die het nieuwe financieel systeem biedt en levert daarmee een bijdrage aan het verhogen van de kwaliteit van de (financiële) informatievoorziening van het waterschap.

Wat wij vragen

 • Je hebt een HBO+/WO werk- en denkniveau en een afgeronde opleiding in een relevante richting (bijvoorbeeld bedrijfseconomie of bedrijfskunde).
 • Je hebt minimaal drie tot vijf jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie, bij voorkeur bij een (middelgrote) overheidsorganisatie.
 • Je beschikt over relevante brede financiële kennis en hebt ervaring met de planning en control van programma’s/projecten.
 • Je hebt affiniteit met verbeter- en digitaliseringsprocessen.
 • Je bent een flexibele persoonlijkheid en een uitstekende teamspeler.
 • Je bent een gedreven hands-on denker, bent analytisch sterk, communicatief vaardig en in staat om tot een onderbouwd oordeel of advies te komen.

Wat wij bieden

 • Een uitdagende en veelzijdige functie.
 • Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 5.095,- (functieschaal 11) bruto per maand op basis van 36 uur.
 • WDODelta biedt een modern pakket arbeidsvoorwaarden en een individueel keuzebudget (ca. 20% van het salaris per maand), waarin de vakantietoeslag en eindejaarsuitkering is opgenomen. Als medewerker beschik je zelf over dit budget en bepaal je zelf wanneer je welk deel ervan laat uitbetalen, bovenop je maandelijkse salaris.
 • De pensioenvoorzieningen zijn verzekerd bij het ABP.
 • Je hebt de mogelijkheid om deel te nemen aan de collectieve ziektekostenverzekering.
 • Daarnaast biedt WDODelta goede opleidingsmogelijkheden door middel van een persoonsgebonden budget en kent zij een gunstige reiskostenvergoeding.

Bedrijfsinformatie

Werken bij Waterschap Drents Overijsselse Delta is werken bij een nieuwe organisatie die wonen, werken en natuur verbindt met water. We zijn als organisatie in verbinding met onze omgeving en samenwerking en maatschappelijke verantwoordelijkheid zijn onze speerpunten. Wij zijn een ambitieuze organisatie en willen de zorg voor veilig, schoon en voldoende water van de hoogste kwaliteit bieden. Ons werkgebied strekt zich uit van Assen tot Deventer.

Solliciteren

De sollicitatieprocedure verloopt via JS Consultancy. In verband met de uitbraak van het coronavirus Covid-19 volgen zij de richtlijnen van RIVM en de Rijksoverheid. De werving & selectieprocedures kunnen gewoon doorgang vinden, maar de vorm is aangepast. De selectiegesprekken bij JS Consultancy zullen telefonisch en via videobellen plaatsvinden in week 49 en 50. Ook het eerste gesprek/contact met de opdrachtgever zal via videobellen georganiseerd worden in week 51. Een aansluitend gesprek zal live plaatsvinden bij WDODelta. Een datum volgt te zijner tijd en in afwachting van de ontwikkelingen rondom het coronavirus.

 • Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Elsbeth Braam, 06-33321986

Direct solliciteren