#hohohoogwater: Verleden en toekomst met dijkgraaf Piet Zoon en met David van Raalten

Gepubliceerd op 3 februari 2020

Waarnemend dijkgraaf Piet Zoon en directeur waterveiligheid David van Raalten zitten op een bankje aan de IJssel te praten over water. Water is mooi, maar kan natuurlijk ook zeer (be)dreigend zijn.

Piet Zoon vertelt in deze video over zijn ervaringen van februari 1953. Toen vond in Nederland de grootste watersnoodramp van de vorige eeuw plaats. Hij vertelt onder andere hoe hij op de schouders van zijn opa door het water waadde. Ook zijn vrouw, maakte als kind, spannende tijden mee met haar ouders. Gelukkig liep het goed af. En luister ook naar hoe een kleine baby werd gered.

David geeft aan dat we na 1995 hard aan het werk zijn gegaan om de dijken langs de rivieren te versterken, maar dat dat werk nooit af is. Mede ook door de klimaatverandering. Na Ruimte voor de Rivier zijn de waterschappen en RWS nu de komende jaren bezig 1100 kilometer dijk te verbeteren en te versterken. Ook bij @WDODelta zijn we met hoogwaterschermingsprojecten (HWBP)  bezig, zoals de IJsseldijk tussen Zwolle en Olst, Stadsdijken in Zwolle en de Stenendijk bij Hasselt.


Bekijk hier het verhaal van Piet en David