Terugblik op succesvolle evenementen

Gepubliceerd op 10 september 2019

Door educatie maken we het werk van het waterschap zichtbaar. De afgelopen maand zijn wij op verschillende manieren actief geweest en hebben een veelheid aan middelen ingezet. Zowel bij het Stadsfestival Zwolle, de City Swim en het Stadshagenfestival hebben wij jong en oud meer geleerd over de wereld van het waterschap.

Succesvol Stadsfestival Zwolle

6 t/m 8 september

Van vrijdag 6 september tot en met zondag 8 september stond de binnenstad van Zwolle in het teken van theater, muziek en dans tijdens het vernieuwde Stadsfestival. Het festival trok circa 28.000 bezoekers naar de optredens en voorstellingen verspreid over het festivalterrein op het Grote Kerkplein, in Odeon, aan de Blijmarkt en de Potgietersingel.

Reizende Museum

Bij deze laatste locatie waren wij als waterschap te vinden met ons opvallende, reizende watermuseum. Een muskusrat aaien, een dijkwachtersjas aandoen en met de verrekijker het werk van een omgevingsmanager nabootsen: Kinderen konden verhalen horen van onze collega’s en kennis maken met de voorwerpen die zij gebruiken.

Lichtshow

En als afsluiter van de avond; de lichtshow! Het waterschap maakte met Lightup Collective een een animatie op Museum de Fundatie. Via lichtprojecties op dit museum kwam bewustzijn over waterveiligheid aan de orde en dan vooral, hoe hoog kan water komen? Uiteraard vergroot voor een mooi effect.

City Swim Zwolle

Zaterdag 31 augustus

Stichting City Swim Zwolle organiseerde op zaterdag 31 augustus 2019 de zesde editie van de City Swim Zwolle, een zwemevenement in de Zwolse grachten. Met ieder jaar meer deelnemers werd maar liefst 2,7 kilometer afgelegd door de grachten rondom het centrum. Wij waren er bij samen met laboratorium Aqualysis met onze waterbeestjes. Kinderen konden met Droppie Water rondlopen met uitzicht op de enthousiaste zwemmers!

Stadshagen Festival

Zaterdag 24 augustus

Het Stadshagenfestival is uitgegroeid tot één van de grootste buurtevenementen van Nederland. Ruim 25.000 mensen bezochten dit jaar het festival in Zwolle. Gedurende de hele dag was er veel te beleven bij het feestterrein aan het Twistvlietpark en in het Winkelcentrum. Wij hebben meer verteld over het project Stadsdijken Zwolle (HWBP) en namen onze VR-brillen mee!


Lichtshow: Hoe hoog komt het water?

Bewegende foto - Een animatie van stromend water geprojecteerd op Museum de Fundatie