Waterfeest op de rioolwaterzuivering Meppel

Gepubliceerd op 12 oktober 2018

Zaterdag 20 oktober tussen 10.00 - 15.00 uur houden we een open dag op de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Meppel. Dit waterfeestje is vanwege Oktobermaand Kindermaand en de Week van ons water. Iedereen, jong en oud, is van harte welkom.

Waar gaat al dat vieze water heen?

WC doortrekken, wasje draaien, onder de douche…. Waar gaat dat al dat vieze water eigenlijk heen en hoe wordt het schoongemaakt? En wat mag er nu wel en niet het riool in? Tijdens de open dag wordt hier meer over verteld. Voor de jonge bezoekers zijn er rondleidingen, kunnen zij met Virtual Reality brillen zien wat er gebeurd als het water te hoog komt en is er een gezellige knutselhoek.

Tijdens deze rondleiding wordt uitgelegd hoe het waterschap afvalwater schoonmaakt voordat het weer terugstroomt naar de natuur.

Zin in een waterfeestje?

Kom dan op de 20e oktober naar de rioolwaterzuivering aan de Hesselterlandweg 79. Koffie, thee en ranja staan klaar en de toegang is gratis. Na afloop krijgen de kinderen een aandenken van het waterschap mee en een leerzame opdracht, waar zij thuis nog mee aan de slag kunnen.


wvow advertentie