Erik is peilbeheerder

Erik is peilbeheerder bij de afdeling Watersysteem en dijken. Meestal start hij ‘s morgens zijn dag in de werkplaats Alteveer. “Daar zijn dan meerdere collega’s. Waterschapsvakmannen halen hun trekkers en kranen op om vanuit Alteveer aan de slag te gaan”.

Start achter de pc

Erik zelf start achter de pc. Even kijken naar de huidige waterpeilen en kijken of we de streefpeilen halen. “Natuurlijk kijk ik naar de storingen en de meldingen die via de receptie binnenkomen. Gemalen, de grotere stuwen en de inlaten hebben telemetrie.

'Mijn werk is echt veel in het veld zijn.'

Op deze manier kun je op afstand al veel inzichtelijk krijgen en soms storingen verhelpen. In ons meldingensysteem staan vragen en/of meldingen van agrariërs of inwoners. Zij melden bijvoorbeeld een droge sloot of hebben gezien dat er iets kapot is. Elke ochtend krijg ik die zaken helder vanachter de pc.

Het veld in

Maar als het niet duidelijk is waar de storing vandaan komt, dan moet je altijd even ter plekke kijken wat er aan de hand is. Er zijn heel wat inlaten, drempeltjes en stuwen die niet in het systeem staan. Mijn werk is echt veel in het veld zijn. Kijken of het water ergens stremt door begroeiing of andere problemen.”

Erik heeft een heel gebied in beeld. Van de Hoogeveens Vaart tot het Oranjekanaal, en van de A28 tot aan
de Middenraai. Hij schat in welke monteur welk probleem op kan lossen en zo houdt hij voor dit hele gebied het overzicht.