Om Zwolle ook in de toekomst te beschermen tegen hoogwater, gaat vanaf eind volgend jaar 7,5 kilometer van de Stadsdijken Zwolle op de schop. Van Industrieterrein Voorst, langs de woonwijk Holtenbroek tot het landelijke Westerveld. Het Definitief Ontwerp van de geplande dijkversterking is klaar. Projectmedewerkers van ons waterschap en van Dijkteam Zwolle gingen daarom met een mobiel Project Informatiepunt ‘on tour’ in de wijk Holtenbroek. 

Met deze speciale wagen (Project Informatiepunt) ging het waterschap 'on tour' in de wijk Holtenbroek.

Tijdens de goed bezochte wijktour gingen projectmedewerkers in gesprek met belangstellenden over het ontwerp. Op grote tekeningen zagen bezoekers hoe de versterkte dijk er straks uit komt te zien.

Wijktour

De wijktour startte bij Wijkboerderij de Klooienberg. Daarna was het informatiepunt nog twee keer te vinden bij het winkelcentrum en een keer langs de dijk bij de Twistvliettoren. De wijktour werd op donderdagavond 14 oktober afgesloten met een inloopbijeenkomst in het wijkcentrum Holtenbroek. Belangstellenden lieten zich informeren tijdens presentaties en konden vragen stellen aan projectmedewerkers.

Meer informatie