Het water in de Vecht staat al enige dagen hoog. Daarom inspecteert het waterschap de komende dagen de Vechtdijken. Hierbij zet het waterschap de vrijwillige dijkwacht in. Zij lopen twee maal per dag over de Vechtdijk om de experts van het waterschap te voorzien van informatie over eventuele afwijkingen op de Vechtdijk

Herstel schades

Woensdag zijn een aantal schades aangetroffen. Deze schades zijn niet verontrustend en komen vaker voor bij een langere periode van hoge waterstanden. De eerste schades zijn donderdag al gerepareerd. Bijvoorbeeld door het leggen van ‘pleisters’ (bekramming) op de dijk of het plaatsen van zandzakken om de dijk te ondersteunen. De vrijwillige dijkwachters inspecteren de dijk op nieuwe afwijkingen. Zo houdt het waterschap overzicht over de gehele Vechtdijk.

Daarnaast houden de medewerkers van het waterschap ook andere dijken binnen het werkgebied nauwlettend in de gaten.

Dijkenpleister

De dijkenpleister (bekramming) legt het waterschap aan als er schade is aan de grasmat. Door de bescherming van de pleister heeft de grasmat de tijd om te herstellen. Bekijk voor meer informatie de uitlegvideo onderaan dit bericht.