Goede bescherming tegen hoogwater is in Nederland essentieel voor hoe we wonen, werken en recreëren. Ons waterschap heeft een forse HWBP-opgave waarbij de projecten een grote impact kunnen hebben op de omgeving. Wil jij hier aan meewerken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Locatie dienstverband: Zwolle
Minimum aantal uur per week: 32
Maximum aantal uur per week: 36

Direct solliciteren

Functieomschrijving

Goede bescherming tegen hoogwater is in Nederland essentieel voor hoe we wonen, werken en recreëren. Ons waterschap heeft een forse HWBP-opgave waarbij de projecten een grote impact kunnen hebben op de omgeving. Sommige projecten gaan bijna in uitvoering, terwijl andere projecten zich nog in de planuitwerkingsfase of de verkenningsfase bevinden. In deze projecten werken we met het IPM-model.
Als adviseur omgeving/conditionering maak je onderdeel uit van het omgevingsteam, waar je nauw samenwerkt met de omgevingsmanager, adviseur gebiedsprocessen, adviseurs K&L en de grondzaken medewerkers. Onder conditionering vallen alle activiteiten die nodig zijn om de uitvoering van een project juridisch en procedureel goed voor te bereiden. Het gaat daarbij onder andere over de aspecten ruimtelijke ordening, ecologie, hydrologie, (water)bodem, archeologie, niet-gesprongen explosieven, kabels en leidingen en grondverwerving.

Je adviseert de omgevingsmanager in zowel verkenning- als planuitwerkingsfase welke procedures, ontheffingen, vergunningen en de daarbij behorende onderzoeken nodig zijn. Je voert hierover gesprekken met bevoegde gezagen en coördineert namens de omgevingsmanager deze procedures. Je bent de spin in het web tussen interne en externe specialisten en bewaakt de voortgang van hun werkzaamheden. Daarnaast vervul je een belangrijke rol in de begeleiding en beoordeling van werkzaamheden van opdrachtnemers ten aanzien van MER, projectplan Waterwet, conditionerende onderzoeken en bestemmingsplan. Je stuurt in- en externe specialisten aan, bijvoorbeeld door samen uitgangspunten voor onderzoeken te bepalen. Tot slot stem je met de medewerker grondzaken en specialist K&L af welke conditionerende werkzaamheden op dit vlak nodig zijn, en zorgt dat deze tijdig uitgevoerd worden.
 

Wat wij vragen

 • Je beschikt over een HBO/academisch werk en denkniveau en hebt een opleiding afgerond op het gebied van civiele techniek, planologie, milieukunde of vergelijkbaar.
 • Je bent aantoonbaar in staat om analytisch te denken en je bent daarnaast nauwkeurig, resultaatgericht, omgevingsbewust en bezit de vaardigheden om te plannen en te organiseren. Je hebt uitstekende schriftelijke vaardigheden en kunt in teamverband zelfstandig je werkzaamheden bepalen.
 • Je hebt ervaring in het aansturen van in- en externe specialisten vanuit een coördinerende rol.
 • Daarnaast heb je ruime ervaring op het gebied van procedures, in het bijzonder MER, projectplan waterwet, bestemmingsplannen en heb je affiniteit met het watersysteem en waterveiligheid.
 • Kennis van de nieuwe omgevingswet is een pré.
 • Je hebt bovendien ruime ervaring in het opstellen, beheren en beoordelen van vergunningeninventarisaties, -strategie en –dossier.
 • Minimaal 5 jaar passende werkervaring is een must.

Wat wij bieden

 • Een functie binnen een gedreven en vakkundig team;
 • Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris minimaal € 3.685,- en maximaal € 5.145,- (functieschaal 11) bruto per maand op basis van 36 uur;
 • Naast je salaris krijg je een Individueel keuzebudget (IKB) van ± 21% van je brutosalaris, hierin is je vakantiegeld en eindejaar toeslag opgenomen. Je bepaalt zelf wanneer je welk deel ervan laat uit betalen of je kunt er extra verlofdagen van kopen;
 • We bieden je in eerste instantie een dienstverband voor de periode van een jaar met daarna de mogelijkheid op een contract voor onbepaalde tijd;
 • Je krijgt een reiskostenvergoeding voor woon-werk van € 0,19,- per kilometer (indien van toepassing);
 • We werken momenteel veel thuis hiervoor ontvang je een thuiswerkvergoeding van € 3,- per dag;
 • Bij ons waterschap zijn we gewend plaats en tijd onafhankelijk te werken. Om dat goed te kunnen doen liggen een laptop en telefoon voor je klaar;
 • Werken bij ons betekent vooruitdenken. Dat geldt ook voor jouw ontwikkeling. Talent, kwaliteit en ambitie maar ook een goede balans tussen werken en leven staan bij ons centraal. Hiervoor is een persoonlijk basis budget (PBB) beschikbaar van € 6000,- per 5 jaar;
 • De pensioenvoorzieningen zijn verzekerd bij het ABP.
 • Je hebt de mogelijkheid om deel te nemen aan onze collectieve ziektekostenverzekering;

Bedrijfsinformatie

WDODelta beheert en onderhoudt circa 1.100 km waterkeringen en is daarmee landelijk gezien een hoofdrolspeler. Met het huidige dijkversterkingsprogramma en de toekomstige veiligheidsopgave tegen hoogwater ligt er nog veel werk in het verschiet. Het uitvoeren van deze dijkverbeteringsprojecten gebeurt binnen het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP) en volgens het principe van integraal projectmanagement. Daarnaast werken wij mee aan diverse projecten in het buitenland.

De afdeling Projectrealisatie zoekt voor o.a. het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP) een nieuwe medewerker:
Adviseur omgevingsmanagement
voor 32-36 uren per week standplaats Zwolle
 

Solliciteren

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Esther van Zundert (via de email EsthervanZundert@wdodelta.nl  Of informatie over de procedure stuur dan je email naar Hella Mulderij (Recruiter) hellamulderij@wdodelta.nl
Als dit de baan is die je zoekt, reageer dan vóór 7 juli 2022,vul het formulier onderaan de vacature in en stuur je motivatie en CV mee t.a.v. Hella Mulderij (recruiter)

De sollicitatiegesprekken staan gepland op 12 juli 2022.
 

Het formulier wordt geladen.