Sail Kampen


Dompel je onder in Sail Kampen

Kampen zet het beste dat de stad te bieden heeft in de spotlights tijdens Sail Kampen 2018! Overdag waan je je in een openluchtmuseum waarin de geschiedenis tot leven komt en het nautisch erfgoed wordt gepresenteerd. Dompel je onder in de rijke Hanze historie en ontdek de veelzijdigheid van Kampen.

logo sail

Neem je een kijkje?

Neem je een kijkje?

WDODelta sailt mee

Op zaterdag 31 maart varen wij boottochten van elk 1 uur. We varen met het schip 'De Zuiderzee'. Vaart u met ons mee? Opstapplaats:Koggewerf, Havenweg 7 in Kampen.

Zaterdag 31 maart

11:00 uur – 12:00       Boottocht ‘Leven met water in de IJsseldelta’

12:30 uur – 13:30       Boottocht Great BubbleBarrier Plasticvrije rivieren

14:00 uur – 15:00       Boottocht Great BubbleBarrier Plasticvrije rivieren

Aan deze vaartocht zijn geen kosten verbonden!

Tweets #SailKampen

jouw waterschap

Ben jij een kanonnier uit de 19e eeuw of een dijkcontroleur in de jaren ’60? Gebruik jij je spierballen als zandzakdrager bij hoogwater of wil jij als muskusrattenvanger op een moderne quad?

Maak met Pasen een avontuurlijke reis in de tijd bij ons aan de IJsselkade ter hoogte van nummer 75.

Pop-up Museum

In het 'pop-up' museum maak je een bijzondere reis door de tijd aan de hand van prachtige objecten. Van een oude trekzeis voor het maaien, een moddernet om het water schoon te maken en een hoogwaterkanon om bewoners te waarschuwen, kom je in de snel groeiende wereld van het waterschap. Tijdens Sail Kampen nemen wij u mee naar het oude en het hedendaagse door te vertellen over ons vak met historische wortels.

Wij staan aan de IJsselkade van nummer 75 tot 80.

Algemene informatie

Sail Kampen vraagt toegang tot het terrein, namelijk €3,- per persoon voor iedereen die ouder is dan 12 jaar. Vervolgens ontvangt de bezoeker een polsbandje (deze is alle dagen geldig). Daarnaast wordt op het hele terrein met speciale Sail munten betaald. De munten worden op diverse plekken met onbemande muntenautomaten verkocht!

694