Samenwerking Isala Klinieken en Waterschap Drents Overijsselse Delta

Gepubliceerd op 10 september 2018

Op zaterdag 8 september vond de jaarlijkse Terugkomdag van de afdeling Neonatale intensive care plaats. Al jaren organiseert de afdeling Neonatale intensive care een terugkomdag voor ouders en kinderen, die drie jaar terug op de afdeling kwamen. Verpleging en artsen zien en spreken graag de ouders en kinderen. Ook hebben ouders van deze vroeg geboren kinderen onderling een intensieve periode doorgemaakt en is ook voor hen de terugkomdag een bijzondere dag.

Heel fijn om na zo’n heftige periode elkaar weer te zien in een feestelijke stemming!

Ook wij dragen deze dag een warm hart toe en daarom stelden we ook dit jaar het gebouw en de parkeerplaats ter beschikking. Ook andere sponsoren doen een bijdrage om een gezellige dag te maken. Paradiso Zwolle zorgde voor heerlijke warme hapjes.

Prachtig om te zien hoe kinderen die 3 jaar geleden heel ziek waren nu zo blij aan het spelen en lachen zijn.

ron2


Wat is Neonatale intensive care

Op de Neonatale intensive care worden pasgeboren kindjes opgenomen die intensieve zorg nodig hebben. De Neonatale intensive care en Obstetrische high care vormen samen het Perinatologisch centrum van Isala. Een Perinatologisch centrum biedt intensieve zorg aan zwangeren en pasgeborenen. In Nederland zijn tien van deze centra.

4