Duik in de Week van Ons Water en doe mee!

Gepubliceerd op 5 oktober 2017

Kom kijken bij het project Stadsdijken Zwolle en ontdek hoe wij zorgen voor veilige dijken én hoe we samen water de baas kunnen blijven.

Projectleden van het waterschap geven op 20 oktober een gratis rondleiding over de stadsdijken van Zwolle. We starten om half 09.30 uur bij de Zwolsche Roei en Zeil Vereniging aan de Holtenbroekerdijk 100 in Zwolle. De rondleiding duurt tot ongeveer 11.00 uur en is per fiets, dus neem je eigen fiets mee!

  • Datum:            vrijdag 20 oktober 2017
  • Plaats:             Holtenbroekerdijk 100 in Zwolle
  • Tijd:                 Van 09.15 tot 11.00 uur
  • Aanmelden:    EllenEikenaar@wdodelta.nl

Ons Water

Werk aan Ons Water is nooit af. Elke dag weer wordt er hard gewerkt om ons land waterveilig te houden. En om te zorgen voor voldoende en schoon water. Twee maal per jaar organiseren de waterpartners een Week van Ons Water. In het voorjaar is het thema schoon water en in het najaar waterveiligheid en wateroverlast. Dan kun je bij jou in de buurt kijken waar er wordt gewerkt aan ons water. En wat je zelf kunt doen om ons water schoon te houden en wateroverlast tegen te gaan.

Duik in de Week van Ons Water en kijk op www.weekvanonswater.nl welke acties en uitjes er overal in Nederland zijn.

Je kunt het ook via sociale media volgen #weekvanonswater

Water de baas!

Ook geven wij op vrijdag 20 oktober een lezing aan Platform Ruimte voor de Jeugd over wat we zelf kunnen doen om de gevolgen van de klimaatverandering op te vangen in eigen huis en tuin. Na de lezing gaat deze groep met een huifkar door het gebied van Ruimte voor de Rivier Zwolle. Ze gaan letterlijk en figuurlijk mee in de wereld van de waterveiligheid en het voorkomen van wateroverlast door een goede ruimtelijke inrichting.

De Week van Ons Water loopt van 18 tot 25 oktober 2017


#weekvanonswater

Campagnebeeld najaar 2017

Stadsdijken Zwolle

Stadsdijken Zwolle - Holtenbroek

Ruimte voor de rivier Zwolle

RuimtevoordeRivier