Inwoners Midden-Drenthe maken kans op winnen 50.000 liter water

Gepubliceerd op 5 oktober 2017

De gemeente Midden-Drenthe gaat, samen met Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) en drinkwaterbedrijf WMD inwoners en ondernemers vragen de enquête ‘Ons water’ in te vullen. Door mee te doen, maken vijf inwoners kans op het winnen van 50.000 liter drinkwater.

De drie partijen willen graag weten hoe inwoners het water- en rioolsysteem ervaren, zodat ze kunnen inspelen op eventuele problemen. Ook is het doel van de vragenlijst om inzicht te krijgen in de kwaliteit van het drinkwater. Daarnaast willen de partijen weten in hoeverre inwoners bereid zijn zelf bij te dragen aan het terugdringen van waterproblemen die het gevolg zijn van klimaatveranderingen. De uitkomsten van de enquête gaan de gemeente, het waterschap en WMD gebruiken bij het maken van beleid.

Samenwerking

De gemeente heeft bij het maken van de vragenlijst samenwerking gezocht met het waterschap en WMD. Deze organisaties hebben hun eigen taken en verantwoordelijkheden als het gaat om water, maar kunnen elkaar ook helpen en versterken. Om die reden is de gezamenlijke enquête ontwikkeld.

Start in Smilde

Wethouder Gerard Lohuis, bestuurder Karst Spijkervet van het waterschap en algemeen directeur Leo Hendriks van WMD staan op woensdagmiddag 18 oktober in het winkelcentrum in Smilde. Daar vragen ze mensen de enquête ter plekke of thuis in te vullen en gaan ze graag met bewoners in gesprek.

Deelname

Inwoners en ondernemers kunnen via www.middendrenthe.nl de enquête invullen vanaf woensdag 18 oktober tot en met woensdag 1 november. Onder de deelnemers verloten de partijen 5 x 50.000 liter Drents drinkwater ter waarde van € 50,00.