Jeugdbestuurder Anna Spijkervet opent expositie op Provincie Festival

Gepubliceerd op 5 september 2017

WDODelta’s jeugdbestuurder Anna Spijkervet opent zaterdag 9 september samen met Commissaris van de Koning Ank Bijleveld van de provincie Overijssel de kinderexpositie van het reizende kunstwerk Ruimte voor de Rivier. Deze opening is tevens het startschot voor het Provincie Festival.

Voor Waterschap Drents Overijsselse Delta maakte kunstenares Wilma Wilbrink een kunstwerk bestaande uit klei dat ook is gebruikt voor de bouw van de nieuwe dijk langs de IJssel bij Zwolle. Als onderdeel van het project Ruimte voor de Rivier reisde dit kunstwerk de afgelopen maanden langs vijf locaties (hoofdkantoor WDODelta, Grote Kerk, Stadskantoor, de Vreugdehoeve. Provinciehuis). Op iedere locatie werd het kunstwerk opgebouwd tot de hoogte waarop het water zou stijgen bij een extreme overstroming.

Om dit kunstwerk te verbinden met educatie ging Wilbrink bij tien Zwolse basisscholen langs om op die manier de kinderen kennis te laten met Ruimte voor de Rivier. Ruim 250 leerlingen zijn vervolgens zelf aan de slag gegaan en hebben ieder een kunstwerkje van klei gemaakt. Deze kunstwerken zijn gebakken en aan het oorspronkelijke kunstwerk toegevoegd. Zo is er een geheel nieuw en uniek kunstwerk ontstaan dat vanaf zaterdag 9 september in het provinciehuis wordt getoond. Om 10.00 uur verricht ‘onze’ Anna samen met de Commissaris van de Koning de openingshandeling.

Op zaterdag 9 september houdt de provincie Overijssel het Provincie Festival. Het is dan namelijk de landelijke Dag van de Democratie. Tijdens het Provincie Festival is er van alles te doen in en rond het provinciehuis, voor jong en oud!

Kijk op www.overijssel.nl/festival voor alle informatie en download het programmaboekje.


Anna Spijkervet

Anna Spijkervet

Provincie Festival