Duik in de Week van Ons Water en doe mee!

Gepubliceerd op 20 april 2017

Neem een kijkje in het monumentale stoomgemaal A.F. Stroink

Zaterdag 13 mei opent Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) de deuren van het monumentale gemaal A.F. Stroink in Vollenhove tijdens de Week van ons water. Tussen 10.00 en 16.00 uur kunnen bezoekers een kijkje nemen in dit Rijksmonument dat het waterpeil regelt in een deel van Noordwest Overijssel. De toegang is gratis.

Medewerkers van het waterschap geven tijdens het Open Huis een rondleiding door het gemaal. In het voormalige ketelhuis bevindt zich ook een stand met informatie over muskusrattenbestrijding. Samen met een ecoloog kunnen bezoekers kijken bij de unieke vispassage naast het gemaal. In schoon water leven namelijk veel vissen! Kinderen kunnen ook nog kleine waterdiertjes onderzoeken die je alleen onder een microscoop kunt bekijken.

Meer informatie over gemaal A.F. Stroink vindt u hier.

Gemaal A.F. Stroink ligt aan de oude Zuiderzeedijk tussen Vollenhove en Blokzijl. Adres: Weg van 2 Nijenhuizen 16-18 in Vollenhove.

De Week van Ons Water loopt van 12 tot en met 21 mei. Op www.onswater.nl vind je waar we aan schoon en veilig water werken. En ook wat je zelf kunt doen om ons water schoon te houden en overlast te voorkomen.


Gemaal A.F. Stroink

Gemaal Stroink
beleef_ons_water

.