Home

Nieuws

 • Drents/Overijsselse waterpartners verlengen samenwerking

  De gemeenten De Wolden, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Steenwijkerland en Westerveld, de provincies Drenthe en Overijssel en Waterschap Drents Overijsselse Delta hebben hun samenwerking rond watervraagstukken formeel verlengd.

 • Liveblog: droogte

  Het is droog in Nederland, ook in ons gebied. In dit liveblog houden wij u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in ons werkgebied.

  Droogte september 2022
 • Harm Oterdoom beëdigd als bestuurder van Waterschap Drents Overijsselse Delta

  Op dinsdag 20 september heeft dijkgraaf Dirk-Siert Schoonman de heer Harm Oterdoom beëdigd als lid van het algemeen bestuur van Waterschap Drents Overijsselse Delta. Hij volgt Mark Tuit op als lid van de fractie natuurterreinen. Mark Tuit heeft het waterschapsbestuur verlaten omdat hij wethouder is geworden van de gemeente Hoogeveen.

 • We zoeken echte techneuten!

  Alles wat we bij ons waterschap doen, is gericht op het beheer van water. We verbinden wonen, werken en natuur met veilig, schoon en voldoende water. De komende jaren zetten we volop in op een klimaatbestendige inrichting van ons takenpakket.

 • Excursies bij dijkversterking Stenendijk Hasselt

  Woensdagmiddag 5 oktober zetten Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) en de Dijkzone Alliantie Stenendijk (DAS) de bouwhekken bij de Stenendijk in Hasselt open.

  Werkzaamheden Stenendijk Hasselt in volle gang
 • Hoogwaterbrigade oefent sluiten ‘stadsmuurwaterkering’ Kampen

  De jaarlijkse oefening van het sluiten van de mobiele waterkering Kampen-Midden vindt dit jaar plaats op woensdag 21 september. De Hoogwaterbrigade van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) traint dan in de avonduren met het opbouwen en afbreken van de mobiele waterkering.

  hoogwaterbrigade bouwt constructie op