Terugblik inloopbijeenkomst Ruinen en omgeving

Gepubliceerd op 29 november 2019

Zo’n 45 betrokken inwoners van Ruinen en omgeving kwamen naar de inloopbijeenkomst in de Nieuwe Poort: betrokkenen die een brief van ons hadden ontvangen en belangstellenden die het bericht in de krant hadden gelezen. Het bleek een nuttige avond. De bezoekers kwamen niet alleen om te praten over alles wat te maken heeft met Waterschapszorg, maar hadden ook vragen over de waterschapsbelasting, snoeiwerk of een verstopte duiker.

Enkele inwoners hadden vragen over de hoeveelheid water die stroomt door een sloot langs hun percelen. Want deze hoeveelheid water bepaalt of de watergang belangrijk genoeg is voor het waterschap om zelf te onderhouden. Op basis van deze hoeveelheden (hydrologisch) valt een sloot in de categorie A, B of C. We werden uitgenodigd om bij deze mensen zelf te komen kijken. Van dat aanbod maken we graag gebruik.


Waterschapszorg

Voor inwoners in de omgeving van Ruinen hielden wij op woensdag 27 november een bijeenkomst over de nieuwe indeling van watergangen. Welke zijn belangrijk voor het regionaal watersysteem en welke voor individuele percelen? Deze nieuwe indeling houdt in dat voor sommige watergangen de onderhoudsplichtige wijzigt. Belangstellenden konden binnenlopen en vertrekken wanneer ze wilden.

IMG_0069