Olde Mesiene onder stoom met boerenbont en modellen

Gepubliceerd op 8 mei 2019

Op zaterdag 11 mei is het Nationale Molen- en Gemalendag en worden de machines van het Oude  Stoomgemaal Mastenbroek in werking gesteld. De Olde Mesiene is die dag onder stoom. Ook gemaal Veneriete van Waterschap Drents Overijsselse Delta is open en vrijwilligers van het waterschap geven informatie.

Als extra die dag is er een presentatie van een collectie boerenbont en tevens is er een aantal stoommodellen te bewonderen. De eigenaren van het boerenbont en de modellen zijn beide aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden en uitleg te geven.

U bent deze dag van harte welkom bij het stoomgemaal aan de Kamperzeedijk 7 te Genemuiden. De aanwezige vrijwilligers geven u natuurlijk weer met veel plezier uitleg over de stoomketel, stoommachine, het drijfwerk en het uitslaan van water uit de polder Mastenbroek.

Het gemaal is open van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis, maar een kleine donatie stellen we zeer op prijs. Ook het bezoekerscentrum, waar u voor een kopje koffie, thee, fris en wat lekkers terecht kunt, is dan open.

Om het gemaal draaiende te houden is een aantal vrijwilligers – ‘vriendenkring van d’Olde Mesiene’ – regelmatig in de weer om te zorgen voor het onderhoud. Deze vrijwilligers zoeken nieuwe collega’s zodat kennis en kunde kunnen worden overgedragen en er meer handjes zijn om de machines in een goede conditie en draaiende te houden. Op deze dag kunt u ook daarover met uw vragen terecht.


Meer informatie

  • Meer informatie over de onderhoudswerkzaamheden kunt u tevens inwinnen bij Wim Gras (06-27092156).
  • Wist u dat u het bezoekerscentrum kunt huren voor bijeenkomsten, vergadering en partijen?
Molendag