KEI-Brigade oefent op 13 september voor de laatste keer

Gepubliceerd op 6 september 2018

Op donderdagavond 13 september 2018 staat de jaarlijkse oefening van de KEI-Brigade (Kampereilandbrigade) op het programma. De dijkversterking op de Kampereilanden gaat in oktober van start gaat en is voor april 2019 afgerond. Daarom is dit de laatste oefening en houdt de brigade volgend voorjaar op te bestaan.

Op 13 september om 18.00 uur roept het waterschap de vrijwilligers op om naar het dijkmagazijn op het bedrijventerrein Zendijk (IJsselmuiden), Tasveld 17 te komen. Hierna gaat het gezelschap per bus naar de Kampereilanden om de locaties voor het leggen van zandzakken tijdens hoogwater te verkennen. Na terugkomst volgt een instructie voor het leggen van zandzakken en wordt men bijgepraat over de stand van zaken plannen dijkversterking.

KEI-Brigade

De KEI-Brigade is een team vrijwilligers dat tot en met het stormseizoen 2018/2019 tijdens een hoogwaterdreiging zandzakken legt op de dijk langs het Kampereiland en de Mandjeswaard. De brigade bestaat momenteel uit 150 enthousiaste vrijwilligers uit de omgeving van Kampen, man en vrouw, jong en oud. Mensen die samen willen bijdragen aan waterveiligheid. Een KEI-brigadier heeft een belangrijke taak waarvoor een goede voorbereiding nodig is. Daarom vindt er jaarlijks een oefening plaats en organiseert het waterschap kennisbijeenkomsten.